I Like Groningen
  • Zomer!

    Zomer!

    Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

  • Op stap in Groningen stad

    Op stap in Groningen stad

    Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

  • Shoppen in Groningen

    Shoppen in Groningen

    Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

  • Zomer!
  • Op stap in Groningen stad
  • Shoppen in Groningen

De spekkoek van Ot&Sien

woensdag 9 mei 2012 15:37 door Des
De spekkoek van Ot&Sien
2
+1

Omdat ik op donderdagavond Franse les heb en ook tot 17.00 uur werk, vond ik het zonde om eerst naar huis te gaan. En aangezien het afgelopen donderdag zulk heerlijk lenteweer was vond ik het geen straf om even door de stad te lopen. Na het struinen had ik trek gekregen en ik besloot bij Ot en Sien te eten. Een eetcafe aan de Folkingestraat 42.


Nou is Ot en Sien mijn lievelings kinderboek dus ik was extra benieuwd hoe het eten zou smaken.


Omdat ik na 17.00 uur kwam, kon ik alleen nog voor het diner gaan. Bij Ot en Sien kun je voor 22 euro een voor-, hoofd- en nagerecht nemen. Ik was alleen en besloot het voorgerecht over te slaan. Ik had wel zin in wat brood en koos daarom voor de stokbrood met een tapenade van zongedroogde tomaat, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.  Die tapenade was overheerlijk. De ietwat pittige Parmezaanse kaas proef je er doorheen, en ik heb op een gegeven moment het bordje maar weggeschoven, anders was ik bang dat ik het hoofdgerecht niet meer op zou kunnen (hahahahaha. Alsof ik, DES,  dat niet zou kunnen).


Voor het hoofdgerecht koos ik voor de gebakken zalmfilet met een saus van waddenmosterd. De zalm was simpel, maar lekker. De mosterdsaus smaakte er goed bij, geen bijzonderheden.


Nee, ik wil u eigenlijk iets vertellen over het nagerecht. Ik zag namelijk spekkoek staan en nobody beats de spekkoek van mijn oma. Maar toch koos ik voor de spekkoek met witte chocolademouse en een five spices siroop. Ik heb nooit geweten dat iets simpels als spekkoek zo lekker kan zijn met chocolademouse en een kruidige siroop erbij.


Kortom. Wil je voor 22 euro een voor-, hoofd- en nagerecht (GA VOOR DIE SPEKKOEK!) ga dan eens langs Ot en Sien.


Welk restaurant: Ot en sien eetcafe


Aan de: Folkingestraat 42
Met: alleen 
Want: wou even snel ergens eten
Waarom kozen we voor dit restaurant: ik vind alleen de naam al, Ot en Sien, leuk!
Kent restaurant via: liep er toevallig langs.
Wat aten we: ik at stokbrood met tapenade, een zalm met sausje en een spekkoek als dessert..
Het eten: simpel maar erg lekker!
Hoe zag het restaurant eruit: gezellig, ruim.
En de wc’s, waren die een beetje schoon: zeer schoon!
Bediening: snel&vriendelijk, zoals het hoort!
Prijs: voor een drie gangen menu betaal je 22 euro.



Elisedonderdag 10 mei 2012 om 23:50
Stoer dat je in je eentje uit eten gaat! Op fastfood na heb ik dat nog nooit gedaan. Dit jaar trouwens wel voor het eerst naar de bios geweest, dat beviel echt prima :)


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart