I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Tentamenmist

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Chris Bakker
Tentamenmist
19
+1

Na drie weken wazigheid, strijdbaarheid en blokken tot in de late uurtjes, zijn we er eindelijk vanaf. De tentamenweken zijn weer voorbij en de meeste resultaten zijn ook weer binnen. Buiten je warme studeerkamer, tentamenzaal of werkplek in de UB kon het weer geen grotere gelijkenis tonen met de situatie waarin we ons bevonden.


Mist lijkt heel erg op de tentamenperiode. Tijdens het studeren heb je wel eens het gevoel dat je verdwaalt in de stof. Je leest alles maar nog een keer door en je hoopt dat je de goede interpretatie maakt en onthoudt. Hetzelfde dus als dat je in de mist wel eens kijkt of je wel op de goede weg zit en niet afdwaalt. Gelukkig zijn er hier en daar ook wat lichtpuntjes, waarmee je zo ongeveer weet hoe de weg verder loopt en je wat houvast hebt. Voor je studie zijn colleges en samenvattingen vaak belangrijke lantaarnpalen, waarmee je een beetje orde in de wazigheid kan scheppen.  


Helaas vallen er ook wel eens slachtoffers door de mist. Jouw maatje waarmee je zo leuk kon praten, dansen en studeren, kan jou niet helpen tijdens het tentamen zelf. Net zoals mensen elkaar kwijt raken in de mist, raken ook jullie elkaar kwijt tijdens het tentamen zelf. Je zit misschien wel naast elkaar, maar communicatie is niet mogelijk. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand niet heelhuids aan de andere kant van de mistbank komt. Er zijn te veel mensen die er een gebroken been, of onvoldoende aan over houden.


Gelukkig is er ook licht aan de horizon, want aan het einde van de mistbank schijnt het zonnetje. Als je maar de juiste stappen neemt en let op de lichtmasten, loop je er doorheen en kan je weer genieten van alles wat het leven je te bieden heeft.

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart