I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Sneeuw in Groningen

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Des
Sneeuw in Groningen
15
+1

Vrijdag 3 februari 2012. Het sneeuwt in Groningen. Een flinke laag versiert Paddepoel. Van mijn werk aan het Winschoterdiep fiets ik door krakende sneeuw naar de Toko aan de Korreweg. Het is overal prachtig wit. De sneeuwvlokken vallen naar beneden en...


Ik haat dus sneeuw he. Ik haat het big time. Afgezien van Yolanthe Cabau Sneijder van Kasbergen en kaarsvet aan mijn vingertoppen is er niets ergers dat ik meer haat dan sneeuw. Begrijp me niet verkeerd. Zolang ik binnen zit, met mijn pantoffels aan, een dekentje om me heen, een kop warme chocolademelk met stukjes chocolade, marshmallows EN slagroom vind ik het allemaal prima.


Maar zodra ik de weg op moet... zodra ik moet fietsen… dan vind ik het niet leuk. En dat is nog een zware understatement.


Dat begint al met het 8 uur nieuws de avond ervoor “met morgen kans op sneeuw”. Dan ben ik al aan het piekeren: ok, waar moet ik morgen heen? Werk dus. Winschoterdiep. Dus eerder opstaan: want ik ga er langer over doen. Extra warm kleden, want er is sneeuw. Legging onder mijn spijkerbroek. En een spijkerbroek die kapot mag, Des, want natuurlijk ga jij vallen.


En dat fietsen door de sneeuw. Vooral de regel “als je zo angstig gaat fietsen, dan val je juist”, gaat voor mij op. Ik krijg spierpijn in mijn armen omdat ik het stuur keihard vasthoud. NIET VALLEN, DES, NIET VALLEN. Elke auto die te dichtbij komt vervloek ik want: AAN DE KANT! IK KAN VALLEN!!


Het ergste vind ik nog wel de fietsers die wel gewoon kunnen fietsen. Die niet bang zijn. Die gewoon keihard langs je heen sjezen. Alsof ze willen zeggen: mietje. Zwakkeling. Wees geen angsthaas en fiets es door in plaats van zo te miepen! Maar ik durf niet. Ik ben een tut. Ik haat sneeuw. Ik wil de Grote Markt gewoon weer sneeuwvrij zien. Ik wil over de Vismarkt lopen, zonder natte voeten.


Sneeuw, ga weg.

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart