I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Proeflesje yoga

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Des
Proeflesje yoga
11
+1

Ik ben niet zo’n sportfreak. Ik wou van wel. Ik wou dat ik zo’n iemand was die kon zeggen “een dag niet gesport, een dag niet geleefd”. Aangezien iemand bedacht heeft dat sporten cq bewegen wel erg gezond is voor het lichaam, was ik tot voor kort bezig met mijn helse zoektocht naar de perfecte sport.


Nou wou ik al een tijdje lang yoga proberen. Je schijnt er rustig van te worden. En slank. En lenig. En willen we allemaal niet stiekem tijdens een verjaardagfeestje zeggen: “He, kijk eens allemaal! Ik kan mijn benen in m’n nek leggen, kijk!”? Dus had ik een proeflesje bij Soul Joy Yoga. De les begon met ontspannen. En ademen. Heel rustig. In. En. Uitademen. En o ja: ontspannen dus. In kleermakerszit. Je handen op je knieën. Met je duim en ringvinger tegen elkaar aan.


Doe nu maar je ogen dicht, zei het yogavrouwtje. En ik kon alleen maar denken: mijn ogen dichtdoen? Straks ben ik de enige die mijn ogen dichtdoet. Zit ik hier een beetje in kleermakerszit met mijn ogen dicht. En iedereen naar mij kijken natuurlijk. En mij uitlachen. Wedden. Of nee: ze lopen stiekem weg! Zit ik hier de hele avond in mijn eentje met mijn ogen dicht, ontspannen te doen. Voor de zekerheid deed ik mijn ogen op een kiertje open. 


En nu maar ontspannen, zei het yogavrouwtje. Ontspan je tenen (ok), ontspan je scheenbenen (ehh.. ok), de bovenbenen (goed), ontspan je billen (lukt mij altijd), concentreer je op je ademhaling (o ja, concentreren Des, kom op) ontspan je kaken (huh?? In wat voor situatie zou  je zitten als je je kaken niet zou ontspannen?) (o ja) (hahaha). Adem in (o ja, blijven ademen), ontspan je maag (WTF??) je voorhoofd (je voorhoofd ontspannen??). Vervolgens deden we wat oefeningetjes in houdingen waarmee ik makkelijk voor de Playboy zou kunnen poseren.


Het leukste gedeelte van de les kwam op het laatst. We mochten op het matje liggen. Met een dekentje om je heen, als je het koud had. Dus ik lag heerlijk op het matje onder een dekentje. Met mijn ogen dicht, en toen moesten we ons concentreren op onze ademhaling (blabla), en het yogavrouwtje ging heel rustig en zacht praten, en er was yogamuziek, en voordat ik het wist was ik heel lichtjes aan het slapen.


Nu weet ik het dus zeker. Als ik kan slapen tijdens een sport kan dat nooit goed zijn. Ik pak mijn hardloopschoenen er nog maar eens bij.


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart