I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Niet zo'n sieradenmeisje

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Des
Niet zo'n sieradenmeisje
13
+1

Ik ben dus geen sieradenmeisje. Daar heb ik een aantal legitieme redenen voor:


Ik raak ze altijd kwijt. Een witgouden armband: kwijt. Oorbellen van mijn moeder: kwijt. Ringen van mijn oma: kwijt. Kettingen: hier en daar achtergelaten bij ex-vriendjes. Ik heb er een talent voor. Of een vloek. Tis maar hoe je het ziet.


Daarnaast ga ik zeer laks met mijn sieraden om. Maar goed: zie bovenstaand. Zodra ik thuis ben gooi ik bijvoorbeeld mijn armband ergens op tafel. Of op mijn nachtkastje. Of toch in het sleutelmandje in de hal. Of was het nou het fruitmandje? In ieder geval: aan het eind van dit liedje raak ik het weer kwijt.


Ik heb geen talent om sieraden te dragen. Kijk, sommige vrouwen kunnen een kilo kettingen dragen alsof het niets is. Ik niet. Ik lijk al op een kerstboom zodra ik 2 lange oorbellen indoe. Of op een Kayan vrouw als ik ook maar 3 kettingen draag.


Maar ik heb natuurlijk straks wel een ring nodig. Dus heb ik besloten: het moet een simpele ring worden. Zonder diamantjes. Niet te breed. Niet te zichtbaar. En ook vooral: niet te duur.


Dus ging ik eerst naar Siebel in de Herestraat. Daar keek de verkoopmedewerkster me met een iets te veelbetekende blik aan toen ik zei “hallo, ik zoek de goedkoopste trouwring die u heeft!”. 


Ik ging naar de winkel tegenover. De Bijenkorf. Daar liet het meisje me meteen al 2 collecties zien van de iets goedkopere ringen. En gaf ze ook aan dat als de ringen niet op tijd voor de bruiloft klaar waren, we altijd andere ringen mee konden krijgen, al was het maar voor de ceremonie.
Kijk. Dat vind ik nou fijn.


Nu moeten we alleen nog een ring vinden. En de tekst die we erin willen graveren. Zelf dacht ik aan: u &nd me forevah until we die.


Maar dat is natuurlijk een grapje.


Tekening: Pinkundiesblauwesokkendonderdag 1 maart 2012 om 13:27
haha best coole tekst voor in de ring.


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart