I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Momenten van geluk

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Hannah Ellens
Momenten van geluk
5
+1

Er zijn van die dagen dat iedere zucht je de gelukkigste persoon ter wereld kan laten voelen. Gisteren was zo’n dag. Na hard gewerkt te hebben zonder echt iets te hebben gedaan, intensief te hebben gesport zonder jezelf al te hard uit te putten, kom je thuis met een IKEA-kast.


Als de man ook thuiskomt van zijn sportavond, druppelt de geur van jullie gezamenlijke zweetvoetjes de ruimte in. Niet genoeg om echt te stinken, maar sterk genoeg om op te vallen. De tv gaat op Voetbal International en je spreidt de benodigde onderdelen van de kast uit op het bed en de vloer. Onder toeziend oog van de hamster die het op kon brengen wakker te blijven ondanks de nu wel aanwezige lading kunstlicht, ga je aan de slag. Nieuwsgierig onderbreekt hij de poging zijn voerbakje in te graven om zijn neusje tussen de tralies van zijn kooi door te steken. Gereedschap is iets dat in jouw huis altijd lijkt te ontbreken, dus bewapen je jezelf met een pepermolen als hamer en mes als schroevendraaier. Af en toe kriebelt de man bemoedigend in je nek, terwijl je bijtend op je lip kijkt naar de tussenschotjes die andersom hadden gemoeten en naar de achterwand die je er om die reden met grof geweld in moet drukken.


En dan staat de kast. Hij is zo goed als perfect; slechts twee spijkers over. Helemaal zelf gedaan, geen man of gereedschap bij nodig. (“Kijk mama, met losse handen!”). Ook de tweede hamster waagt zich inmiddels in de levende wereld. Theekopjes, theepotten, theeblikjes, theethermoskan en thee-ei gaan, zorgvuldig neergezet, de kast in. Een grote knuffel van de man. Je zusje komt koekjes brengen en op televisie begint een documentaire over Flora de olifant.


Je zucht voldaan. Momenten van geluk.Ria donderdag 23 februari 2012 om 10:20
Zoals Diederik Samson eergisteren al twitterde "Geen betere manier om de gedachten te verzetten dan het monteren van een Ikea kast #20plankjes #oneindigveelmogelijkheden"

Kijk, jullie waren gewoon tegelijkertijd bezig?


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart