I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Mis ik nog iets in Groningen?

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Des
Mis ik nog iets in Groningen?
15
+1

Zoals ik al eerder zei: ik kom van over de grens. Daar hecht ik echt niet zoveel waarde aan hoor. Ik kom namelijk uit Leeuwarden. Of Ljouwert, zoals de Friezen zeggen. Ik noem het altijd: een doodsaai kutgat.


Ik vind het dus niet erg dat ik er niet meer woon. Want in Groningen heb ik het best naar mijn zin. Er is veel meer. Een Starbucks. Een Ikea. Een KFC. Een Surinaams eettentje. Een Groninger museum. Leuke kroegjes. Een Coffee Company waar ik de schrijvert uithang door stukjes als deze te typen. Lekkere restaurantjes.


Ja jongens. Het bevalt me best. Al zou ik ook weer geen nee zeggen tegen meer winkeltjes. Of eettentjes. En ach, als ik toch bezig ben hier in de Coffee Company; zal ik dan maar meteen wat tips geven? • Een cupcakewinkel; moet ik hier nog wat aan toevoegen? Als meisje-meisje heb ik regelmatig een bui waarin ik perse cupcakes moet hebben, want anders ga ik dood. En dan moet ik ze zelf maken. Terwijl ik ze gewoon wil kopen. In smaken als Oreo, vanille of caramel. In een mierzoet winkeltje met veel roze. Waar ik ook kan zitten incl. Wi-fi. Ja. Ik zie daar mezelf wel zitten;

 • Als we toch bezig zijn: ik wil ook een macaronwinkel. Met lekkere heerlijke zoete macarons. In roze. En groen. Het kan me niets schelen als die krengen duur zijn. Ik heb veel over voor macarons;

 • Ach: doe dan ook maar meteen een vestiging van Koekela. Waarom niet. Ik wil blondies en brownies,en cheesecakes en ook havermoutkoekjes. Voelt iemand zich geroepen om een Koekela te openen?

 • Omdat we ook gezond moeten doen: een saladebar. Nog nooit gezien hier in Nederland. In New York waren er meerdere. In de pauze wip je even naar binnen en bestelt een salade: ingrediënten, toppings en dressings kan je zelf uitkiezen.

 • En tenslotte omdat we maar gewoon de eerste stad van Nederland moeten zijn: een Victoria Secret winkel. Omdat mijn Pink! geurtje bijna op is. Omdat ik door Paddepoel wil fietsen in weliswaar een hele saaie zwarte winterjas, maar wel met een sexy setje eronder. En gewoon: zodat elke man in Groningen dan reden heeft om een leuk cadeautje te kopen. Voor zichzelf. En voor z’n vriendin.


Bron foto: LuxuoMLzaterdag 17 maart 2012 om 21:14
Ik heb goed nieuws voor jullie. Begin april open wij een frozen yoghurt winkeltje in de binnenstad van Groningen. En wij bakken ook heerlijke koeken. Jullie zijn van harte welkom bij Pure Frozen!
Ria donderdag 23 februari 2012 om 10:16
Volgens mij zijn die eerste 3 winkels te combineren, toch? Met speciaal voor de zomer een Frozen Yoghurt hoekje.. Ik zou zeggen.. begin! :-)
Desdinsdag 21 februari 2012 om 22:50
@Petra: OMG, je hebt helemaal gelijk. Frozen Yoghurt mag ook absoluut komen!
Petradinsdag 21 februari 2012 om 22:49
Oké ik kom dan wel niet uit Groningen (weleens in), maar wat van mij nodig voet aan de grond mag krijgen op meer plekken in Nederland is Frozen Yogurt. Het wordt weer zomer. Toch?
Pippizaterdag 18 februari 2012 om 11:44
Ook zonder die uitbreidingstips van jou is Groningen nog een stuk meer metropool dan Spijkenisse hoor:)
Deszaterdag 18 februari 2012 om 10:31
Een Lush! Hoe kon ik die vergeten??!!!!
blauwesokkenzaterdag 18 februari 2012 om 09:41
Agree! En doe dan ook meteen een Lush ajb.


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart