I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Mijn nieuwe voornemen

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Liseth Medema
Mijn nieuwe voornemen
10
+1

In de eerste week van het nieuwe jaar feliciteert iedereen elkaar. Het beste wordt me in overvloed toegewenst. In de laatste dagen van de eerste week ga ik even rustig zitten. Iets wat ik vorig jaar te weinig heb gedaan. Ik wil even nadenken. Even het jaar voorbij laten gaan en proberen om te bedenken wat het beste zou kunnen zijn voor dit aankomende jaar. Vorig jaar was een jaar vol verandering. Sommige dingen willen ik graag achter me laten. Andere wil ik terug. En 1 enkel ding had ik willen voorkomen. Helaas kunnen we niet terug in de tijd. Over tijdreizen gesproken. De film Back in the Future heeft ons wel een mooi iets heeft laten zien, The Maya were wrong! Michael J Fox reist in de film naar 2015. Geen zorgen tot die tijd zeg ik.


Was 2011 het jaar dat we twijfelden? Ons zelf dingen afvroegen? Dingen gingen beweren en daar de volgende dag  weer op terug kwamen?


2011 was het jaar dat de horrorwinter zou komen. Die horrorwinter zorgde voor lente in Januari. Het is het jaar waarin het weer ons in de steek liet. Geen zomer. Geen winter. De eeuwige herfst als gevolg. Gelukkig hadden we onze smartphones om onze blik op te laten vallen. Voortdurend  turend naar ons beeldscherm. Een tweet, een post, een like. Niks ging aan ons voorbij. Of wel?


Al geruime tijd ben ik fervent gebruiker van Instagram. Een applicatie die je mogelijkheden teveel bied om foto's te posten en bewerken. Gemaakt vanuit passie en noodzaak door Kevin Systrom en Mike Krieger. Deze mannen gaven mij mijn verloren inspiratie terug. De mogelijkheid om je werk gezien te krijgen. Om onzin te posten of te zoeken naar mooie beelden. In contact te komen en het turen naar je beeldscherm sturing te geven en een doel. Op Instagram kwam ik steeds meer mooie beelden tegen. Ze lieten me nadenken. Ze inspireerden me. Hier wil ik in het nieuwe jaar iets mee gaan doen.


Net zoals mijn Fotovriend. Mijn oom met wie ik sinds jaar en dag samen op de foto sta. Vandaar de bijnaam, Fotovriend. Hij verbaasde me in korte tijd twee keer met een beeld dat me raakte. De foto die ik deze keer uitkoos staat synoniem aan het evenbeeld van stilstaan. Stilstaan bij dingen die verloren zijn gegaan. Een foto die staat voor een geleverde strijd. De foto deed me denken aan hoe ik moet blijven proberen om mezelf te blijven.


Mijn voornemen voor dit jaar is langer stil staan. Langer stil staan bij mooie beelden. Ik wil mijn gedachten laten gaan. Zoeken en vinden. Ik wil dingen onder de aandacht brengen. Ik wil mezelf blijven verbazen, verwonderen, afvragen en verrast worden. Vanaf nu neem ik me voor om elke week een foto te gaan zoeken.


Daarom lieve Instagrammers uit Groningen, gebruik vanaf nu #groningen of #ilikegroningen of volg mij @dreaminglisa. Zo kan ik jullie vinden. Laat je gevonden worden dit jaar!


Ik hoop een jaar tegemoet te gaan vol met nieuwe beelden. Een jaar vol ontdekkingen van kleine dingen die bijna niet gezien worden, maar me wel raken. Een jaar dat voor mij in het teken zal staan van de bewustwording. Bewust worden van dingen die je kan verliezen als je niet goed op let. We bewegen te snel en staan te weinig stil bij wat ons echt beweegt. Mijn oplossing voor 2012 ..Instagram.
M.W. Meijervrijdag 4 januari om 14:57
Hallo Liseth,
Groet uit Oosterwijtwerd. Dank voor je jaarlijkse wensen! We waren je adres kwijt maar als het goed is, kun je ons dat nu vertellen.
hartelijke groeten, m en f


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart