I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Kerstgroeten

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Ria van der Burgt
Kerstgroeten
6
+1

Elk jaar met de kerst gaat het bij mij hetzelfde; ik neem mij stellig voor om volgend jaar de kerstkaarten op tijd te versturen. En dan niet zomaar kerstkaarten. Nee, ik maak deze kerstkaarten natuurlijk zelf.


In de loop van het jaar komt dat voornemen af en toe weer boven. Ik zoek naar inspiratie voor dé leuke en originele kaart. In het begin van het jaar nog niet fanatiek. Er is immers tijd genoeg. Na de zomervakantie kijk ik al wat onrustiger rond. Wat zal ik eens doen? Toch een plaatje van de vakantie? Die ene boom? Dat uitzicht? Of de kinderen, met of zonder hond, met of zonder kerstmuts. Alleen de hond kan ook nog, maar dat is allang niet meer origineel. Uiteindelijk blijft de inspiratie te lang zoek en raakt de tijd ook op.


December is een maand die mij elk jaar weer overvalt. "Is het nu al...?" Gevoelsmatig blijf ik gewoon ergens in oktober hangen, zo lijkt het. Het einde van het jaar kan toch nog lang niet in zicht zijn? En dan verdwijnt de Sint weer achter de horizon en vallen de eerste kerstkaarten op de mat. De paniek slaat nog net niet toe. Met fototoestel in de hand doe ik nog een dappere poging om alsnog dé foto te maken. Voor een nieuwjaarskaart, want voor kerst is het dan al te laat. En optimistisch schaf ik drie velletjes decemberzegels aan, dan krijg ik tenminste ook zo'n agenda.


Dit jaar ging het anders. Na het uitwuiven van Sinterklaas kreeg ik de kriebels en zette samen met m'n dochter de kerstboom neer. En in plaats van te wachten op inspiratie, kocht ik bij de decemberzegels gelijk een aantal pakjes met leuke kerstkaarten. De agenda was helaas al op.


Goede voornemens zijn leuk, zelfgemaakte originele kerstkaarten ook, maar kerstkaarten op tijd versturen heeft eigenlijk ook wel iets. Kaarten versturen én ontvangen vind ik gewoon erg leuk en helaas laat ik het ook al jaren afweten met de verjaardagskaarten. Zo krijgen vrienden, familie en bekenden tenminste nog één keer per jaar een kaartje van mij.


Dit jaar is dus, met het einde in zicht, toch nog een goed voornemen verzilverd dat niet, zoals wel vaker, sneuvelde in de eerste weken van het nieuwe jaar. Volgend jaar weer, maar dan maak ik ze zelf, die kaarten.


(En mocht je dit lezen, me al jaren kennen en ontving je toch geen kaartje dit jaar, dan kan het zijn dat ik je adres kwijt ben, na een crash in m'n elektronische agenda)


 

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart