I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Het Curryhuis

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Des
Het Curryhuis
17
+1

Soms kijken mijn lief en ik elkaar aan en dan vragen we elkaar: weet jij al wat je gaat nemen?


En dan zeg ik: "ehh, duhh, natuurlijk een lamscurry met korianderssaus en  kikkererwten."
En dan zegt hij: "nou ik twijfel nog tussen een kipcurry met aardappelen, maar dan wel de milde, want de vorige keer was die sterke wel erg pittig."


En terwijl hij verder praat ben ik al mijn jas aan het pakken, m’n schoenen aan het aandoen en pakt hij de sleutels om weg te gaan.


Om natuurlijk te eten bij het lekkerste Indiase restaurant van Groningen: het Curryhuis aan de Kerklaan 23.


Elke dag fiets ik er langs als ik naar mijn werk ga en elke keer denk ik: ok, de volgende keer als ik er ga eten neem ik een vegetarische curry met pompoen. Of zal ik toch gaan voor een lamscurry met zoete aardappelen en naanbrood?


Het curryhuis heb ik leren kennen door mijn lief. Die zei: ik weet een heel lekker Indiaas restaurant. Ik zei: proof me.


Ik heb namelijk in het verleden gegeten bij een ontzettend smerig Indiaas restaurant. Smerig als in: gadverdamme.  Het eten duurde lang, en toen het er eenmaal was, was het niet weg te krijgen. U begrijpt dat ik elk Indiaas restaurant daarna zou wantrouwen.


Tot ik dus naar het Curryhuis ging. Daar was mijn eerste indruk al goed gewekt want: 1. Er werken echte Indiërs (en zoals mijn moeder altijd zegt: alleen de echte mensen van het land weten hoe de keuken smaakt), en 2: de inrichting van het restaurant ziet er niet uit. En ik zeg altijd: hoe lelijker de inrichting, hoe lekkerder het eten.


En inderdaad. Niet alleen is het eten er ontzettend lekker, ook de bediening is ontzettend snel, vriendelijk en altijd bereid om met een heerlijk Indiaas accentje een praatje met je te maken. Daarnaast zijn de prijzen prima studentproof en is er ook een lopend buffet.


Dus. Ga de volgende keer naar het Curryhuis. En zeg dat je namens dat ene meisje komt dat altijd 4x langs het lopend buffet gaat. Dan weten zij wel genoeg.

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart