I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Goedkope boodschappen

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Des
Goedkope boodschappen
22
+1

Ik wil nergens stoer over doen maar ik ben een ster in goedkoop boodschappen halen. Al zeg ik het zelf he. Zit in de genen. Ik heb het overgenomen van mijn moeder. Die fietst gerust naar de andere kant van de stad omdat daar nou eenmaal het brood 0,04 cent goedkoper is dan bij de buurtsuper.


Soms lees ik tips hoe je het beste geld kunt besparen op boodschappen. En dan denk ik: stelletje amateurs. Ik weet al van kind af aan dat je nooit het snoep bij de kassa moet kopen. En dat je nooit de producten op ooghoogte moet halen, maar door je knieën moet zakken want beneden in de schappen zijn de goedkope boodschappen.


Bovenstaand talent kwam mij heel goed uit toen ik student was. Nog steeds ga ik eerst naar de Aldi als ik boodschappen moet halen. Want hoe je het wendt of keert (en ja over het interieur van de Aldi hoef je niet naar huis te schrijven) en goed, voor vriendelijkheid hoef je ook niet bij de kassameisjes te zijn (on the andere hand: waar wel?), het is en blijft er spotgoedkoop.


Nou woonde ik eerst vlakbij het winkelcentrum van Lewenborg. Vlakbij als in: rollend m’n bed uit zo naar de Aldi.  Alleen was de Aldi daar een ramp. Vooral na werk (rond een uurtje of 4, 5) je boodschappen halen is een hel op aarde. Halflege schappen, 1 kassa open, met een rij tot aan het vriesvak. (En de Aldi kenners weten: het vriesvak staat helemaal achteraan).


Nu woon ik in Paddepoel. Vlakbij de Aldi in het winkelcentrum van Vinkhuizen. Ik wist niet wat mij overkwam, de eerste keer dat ik rond spitsuur kwam. Een rust! En 2 kassa’s open. De schappen werden net bijgevuld. Geen rijen. Ik hoefde niet mijn eigen vliegensvlugge route “eerst fruit, snel Des, er staat nog geen rij, eieren, dan nog olijfolie, OLIJFOLIE, KOM OP DES, FOCUS, ren naar die kassa, REN, REN, RENNN!!!” te lopen.


Op m’n dooie gemakje haalde ik mijn boodschappen. En rekende af. Een euro en 20 cent voor 3 verschillende groentes en een netje citroenen.


Mijn missie was, zoals altijd, geslaagd.shaquirazaterdag 4 februari 2012 om 21:18
geweldige stuk tekst! zie het al helemaal voor me hoe jij in de Aldi boodschappen doet. groetjes Shaquira


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart