I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Gelukkig nieuwjaar!

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Elleke Jansen
Gelukkig nieuwjaar!
12
+1

Tot welke datum kun je eigenlijk iemand nog een gelukkig nieuwjaar wensen? Ik ben van mening dat iedereen dat op elk moment van het jaar nog kan én mag doen. Maar als je het dan toch officieel wilt doen, volgens het goede gebruik, dan moet het echt gebeuren vóór 6 januari (Driekoningen). Hoe dan ook, ik ga het nu gewoon doen: glückliches neues Jahr, happy newyear, bonne année, feliz año nuevo, onnellista uutta vuotta, gott nytt år en ga zo maar door. Iedereen een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst!


Niet alleen het wensen van een gelukkig nieuwjaar, maar ook de spelling hiervan roept nog wel eens vragen op en menigeen schrijft het dan ook op een andere manier. Want is het nou gelukkig nieuwjaar, gelukkig nieuw jaar of misschien toch Gelukkig Nieuwjaar? Goed of fout: ik houd het op het eerste.


Traditiegetrouw ga ik elk jaar op 1 januari, nieuwjaarsdag, naar het nieuwjaarsfeest in De Oosterpoort. Een feest dat wordt aangeboden namens het gemeentebestuur aan alle stadjers. Hier komt Groningen samen om, onder het genot van een hapje, drankje en muziekje, elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Al drie jaren doe ik mijn uiterste best om de nieuwjaarstoespraak van de burgemeester, dhr. Rehwinkel, bij te wonen, maar of het lukt is altijd een tweede. Ook dit jaar was ik stipt om acht uur niet aanwezig. Maar ook zonder de nieuwjaarswensen van de burgemeester heb ik mij wederom toch prima kunnen vermaken.


Zoals ook ieder jaar is menig Groninger, ik doel dan voornamelijk op de Groningers binnen mijn eigen vriendenkring, te brak om zelfs maar naar dit leuke feest toe te komen. Zonde! Er is voor elk wat wils. Van cabaret tot klassieke muziek en van indiepop tot hiphop. Het eerste half uurtje van de avond heb ik genoten van de klassieke muziek van het NNO (Noord Nederlands Orkest), vervolgens moest ik naar een ander zaaltje rennen om nog wat noten mee te pikken van de donkere indiepopnummers van Fenn. Daarna ging ik een kijkje nemen bij A Liquid Landscape & Lex Vesseur in weer een andere zaal. In de grote zaal heb ik nog een half uurtje smakelijk gelachen om de dames van het cabarettrio Vrouw Holland en als afsluiter genoot ik van de stoere rocksongs van Tyler’s Gone. 


Dus, brak of niet: kom op 1 januari 2013 gezellig samen het nieuwe jaar inluiden op het nieuwjaarsfeest in De Oosterpoort! Ik ben in ieder geval, dan écht om acht uur, weer van de partij, tot dan! 


 


Fotografie: Stephan Keereweer

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart