I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Eurosonic Noorderslag: het begint!

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Elleke Jansen
Eurosonic Noorderslag: het begint!
10
+1

Het is elk jaar weer een spannend moment. In dit geval was het zaterdag 26 november 2011 zover. Heel Groningen stond op z’n kop, want de voorverkoop van Eurosonic Noorderslag begon om 10 uur ‘s ochtends. Van rijen vanaf middernacht bij De Oosterpoort en Plato tot mensen thuis in de stress achter de computer. Aangezien vorig jaar het festival binnen no-time uitverkocht was, zat ook ik samen met mijn vriend startklaar.


We hadden die bewuste zaterdag de wekker op tijd gezet. Tevens hadden we allebei een computer in de aanslag (het gaat allemaal om kansen spreiden!), meerdere vensters van Ticketmaster open en dan maar wachten tot tien uur. Ook mijn broer zat thuis klaar om kaartjes te scoren. Nu zou het toch moeten lukken. Om tien uur vloog helaas vrijwel direct de server eruit. STRESS! Maar uiteindelijk is het ons gelukt. We waren één van de gelukkigen. We hadden kaartjes bemachtigd voor Eurosonic op donderdag 12 en vrijdag 13 januari! Was het maar alvast zover, dacht ik toen.


Voor Eurosonic Noorderslag 2012 waren naar verluid 17.000 kaartjes beschikbaar en de kaartjes waren binnen tien minuten uitverkocht. Ik heb even zitten rekenen. Dat zijn 1700 kaartjes per minuut en dus 28,333… kaartjes per seconde. Je moet er tegenwoordig wel héél snel bij zijn wil je het mee kunnen maken.


Nu is het eindelijk zover! Het festival begint vandaag. Eurosonic Noorderslag is in Europa het belangrijkste en grootste showcase festival. Verschillende Europese muzikanten presenteren zichzelf tijdens Eurosonic, vanaf vandaag tot en met vrijdag, aan het publiek en (andere) muziekprofessionals. Noorderslag vindt plaats op zaterdag in De Oosterpoort en staat in tegenstelling tot Eurosonic volledig in het teken van de Nederlandse popmuziek.


Maar er is meer. Een nieuw onderdeel (sinds vorig jaar) tijdens Eurosonic Noorderslag is Eurosonic Air. Op dit gratis toegankelijke podium wordt a.s. donderdag en vrijdag groots Europees muziektalent gepresenteerd. Dus voor de mensen die uiteindelijk geen kaartjes konden bemachtigen; er is genoeg te doen. Kom dus ook en zet wederom heel Groningen op z’n kop. Ik doe na donderdag en vrijdag verslag van mijn belevenissen op het festival. Stay tuned!


 

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart