I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Een week eten van 10 euro: dag 7

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Chris Bakker
Een week eten van 10 euro: dag 7
26
+1

De laatste dag alweer.  De euroshopper broodjes had ik vandaag niet eens nodig als ontbijt, omdat ik nog genoeg had aan het casino witbrood dat ik nog had liggen. Met tegenzin kijk ik naar de pasta. Maar gelukkig hoef ik daar niet van te eten. Ik heb de luxe dat ik in een buffetrestaurant werk, waar ik voor werktijd of in de pauze mag eten wat ik wil. De keuze tussen een pan smerige pasta, of eten op het werk is dus snel gemaakt. Ik nam expres geen tussendoortje om 'avonds maar zoveel mogelijk te kunnen eten. Het was echt genieten toen ik de aardappelen, paprikareepjes, komkommerplakjes, friet, frikadellen, aardappelkroketjes, speklapjes, cheeseburger en last but not least een bakje overheerlijk softijs tot mij nam. Je zou nu kunnen zeggen dat ik vals heb gespeeld, maar ik had anders natuurlijk die pasta gegeten. En zo komt het dat ik het toch voor elkaar heb gekregen om een week lang van tien euro te eten.

Achteraf gezien had ik ook wel een week van vijf euro kunnen eten, als ik wat vaker naar de Aldi of Lidl was gegaan. Achteraf gezien had ik beter niet die twee broodjes (waarvan ik overigens nog een heb liggen) kunnen kopen. En zo kan ik nog wel even doorgaan met het opnoemen van dingen die ik anders had kunnen doen. Maar ach, het blijft ook maar een weddenschap (alleen om de eer overigens) en ik ben ook maar een student die met prutsen wat probeert te leren.

Ik vond het in ieder geval een leuke en vooral uitdagende week, maar ben blij dat het voorbij is. Ik snak er echt naar om straks lekker naar de Hasret te gaan en daar een broodje kebab met friet en een blikje drinken te bestellen. Morgen gaat het waarschijnlijk lasagnette (met extra gehakt) als avondmaal, snickerijs als toetje, een zak Lays chips als tussendoortje en een AH pizza als nachtmaaltijd worden. Gewoon omdat het eindelijk weer kan. Je hoort mensen wel eens praten over een balansweekje. Wel daar ga ik straks ook aan beginnen, maar dan het soort balansweekje waar je heel veel eet.


Ten slot wil ik jullie bedanken voor het trouw lezen van dit blog. Bedankt! Zonder de gedachte dat er mensen zijn die willen zien dat het lukt, of dat ik keihard zou falen, was de motivatie om door te zetten toch een stuk lager geweest. Ik denk eraan om binnenkort weer een weekje 'zonder iets' te gaan doen. Als je suggesties hebt laat je het maar weten! Tegen de zomer ga ik een week lang zonder electronica, met uitzondering van verlichting en wekker leven. Als je wilt weten hoe dat gaat aflopen: hou vooral deze site in de gaten! =)

Chrismaandag 6 februari 2012 om 16:04
Blog uittypen op een typemachine, en door iemand anders laten inscannen en op de site zetten =)
Ria maandag 6 februari 2012 om 15:54
Zonder electronica maar mét internet? ;-)


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart