I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Een week eten van 10 euro: dag 1

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Chris Bakker
Een week eten van 10 euro: dag 1
20
+1

Vandaag begin ik er dus mee. Een week lang eten van tien euro. Brood had ik nog van zaterdag, dus dat eet ik dan nog maar op. Na een middagje in de UB te hebben gestudeerd is het tijd om eten te kopen.  De meeste boodschappen doe ik bij Albert Heijn, omdat ze elke week veel dingen in de aanbieding hebben en vooral omdat ze Euroshopper hebben. Ik had afgesproken om samen met een huisgenoot te eten. Het voordeel daarvan is dat je goedkoper kan eten.  Als je bijvoorbeeld Lasagnette wilt maken heb je zoveel ingrediënten nodig dat je gewoon te veel hebt als je alleen voor jezelf kookt. Het andere voordeel is dat het gewoon heel gezellig is, zo samen aan tafel zitten, eten, babbelen, tv kijken enzo. Het laatste voordeel is dat die persoon dan ook wel een keer voor jou wil koken.Maar wat zou ik eens gaan maken? In de vriezer bij Albert Heijn zie ik een kilozak Euroshopper aardappelschijfjes liggen. Per persoon moet je zo'n 250 gram aardappelen rekenen, dus hiervan zou ik in theorie vier dagen kunnen eten. Kosten: 65 cent. Als ik wat later aan het zoeken ben naar de groenten, zie ik dat een groot deel van de Bonduelle blikgroenten uit het assortiment gaat en daarom is afgeprijsd. Normaal gesproken kost een blikje á 200 gram zo'n 65 cent, nu nog maar 30 cent voor doperwtjes met worteltjes en 31 cent voor alleen doperwtjes.  Ik gooi meteen vier in mijn mandje, omdat het simpelweg belachelijk goedkoop en toch voedzaam is. Verder pak ik een pak rijstcrackers mee á 21 cent als ontbijt voor de volgende dag.
Het vlees bij de Albert Heijn was me toch iets te duur. Het goedkoopste waren slavinken voor zo'n 1,60 euro voor drie stuks, maar ik heb een hekel aan slavinken. Hamburgers zijn bij AH het goedkoopste rundvlees, maar met 1,80 euro per twee stuks kijk ik liever even verder.


Op naar de Supercoop dan maar. Als ik zoek naar de vleesafdeling kom ik dezelfde blikgroenten tegen die ik net  bij AH heb gekocht, maar dan voor 69 cent per blikje. Normaal gesproken zou het dus maar vijf cent schelen, maar het is wel iets om op te letten. Eenmaal bij de vleesafdeling valt mijn oog op de speklapjes. Drie stuks voor 2,07 euro. Een prima deal zou je zeggen, maar ik besluit om toch maar verder te gaan kijken bij de Aldi. Met succes. Ik zag een pak met vier rundertartaartjes in de vriezer liggen dat normaal gesproken 2,69 zou kosten. Omdat vandaag de uiterste gebruiksdag is, zit er 30% korting op, waarmee de prijs neerkomt op 1,88.


Eenmaal thuis maak ik de balans op. Ik heb genoeg eten voor vier personen of vier dagen voor mijzelf. De twee rundertartaartjes die ik vandaag niet gebruik doe ik in de vriezer en kan ik een andere dag dus gebruiken. In totaal heb ik vandaag 3,95 euro uitgegeven. Dat is veel als je bedenkt dat ik maar tien euro heb voor de hele week, maar weinig als je bedenkt dat ik hiervan nog twee dagen kan eten, een dag met iemand mee kan eten en voor de volgende dag ontbijt heb.


Met het koken zelf zal ik jullie nu niet meer vervelen, maar het smaakte heerlijk, de aardappelschijfjes, doperwtjes, worteltjes en rundertartaar. Als ik je een tip mag geven: koop vooral de blikgroenten nu ze er nog zijn!
Grinswalddinsdag 7 februari 2012 om 01:34
Brood wat nog over was gegeten, jammer. Heeft duidelijk qua vlees alleen in de vers-afdeling ipv de vriezers gekeken, beetje jammer. Probeert zelfs op 10 euro nog luxe te doen met rundertartaar, zou een leukere uitdaging zijn als je zou laten zien dat het daadwerkelijk kon met minder, en echt cheap!


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart