I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Een week eten van 10 euro

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Chris Bakker
Een week eten van 10 euro
18
+1

Je zult zelden een student tegen komen die er niet over klaagt. Het studentenleven is duur. Woonlasten, collegegeld, boeken, verzekeringen, bier... Om nog maar te zwijgen over de dagelijkse boodschappen. Als je een beetje fatsoenlijk wil eten ben je al gauw zo'n vijf euro kwijt per dag. Je ontbijt met brood, neemt tussendoor eens wat koekjes of chocolade, eet weer brood, 'avonds moet je ook fatsoenlijk je koolhydraten, groenten en vlees of vis binnen krijgen. Ik had het er laatst over met een paar vrienden terwijl we een kratje Heineken soldaat maakten. We waren nogal aan het zeiken over de woonlasten, de bezuinigingen, de stijgende voedselprijzen. Op een gegeven moment zei iemand: "ik denk niet dat het nog mogelijk is om een week van tien euro te eten." Waarop ik hem een high five gaf en zei: "Challange accepted!" 


Ik had op dat moment niet echt een idee van wat ik mezelf op de hals haalde, maar goed, als je eenmaal een uitdaging aanvaard hebt moet je er niet onderuit proberen te komen. Ik moet zeggen dat ik er wel heel nieuwsgierig naar ben of het kan of niet. Tien euro gedeeld door zeven euro komt neer op 1,42 per dag. Is het mogelijk om daar een week van te eten? Ik weet het niet. Ik denk het wel, maar het gaat wel verdomd lastig worden om elke dag aan genoeg koolhydraten en vitaminen te komen voor die prijs? Vooral vlees gaat lastig worden, als ik die prijzen zo zie.  Verder ben ik ook behoorlijk nieuwsgierig naar of er genoeg over blijft om een keer een zak chips, pinda's of een reep chocolade van te kopen als tussendoortje.


Ben jij ook nieuwsgierig geworden of het lukt? Kijk dan de rest van de week elke dag op deze site! Ik hou elke dag een blog bij van wat ik eet, waar ik het gekocht heb en hoeveel het gekost heeft. Lees mee en doe ook mee!


Dag 1


Dag 2


Dag 3


Dag 4


Dag 5


Dag 6


Dag 7Chriswoensdag 1 februari 2012 om 15:09
Ja klopt, slechte timing inderdaad. Maar het scheelt wel enorm dat de bonduele groenten nu enorm afgeprijsd zijn
Marcwoensdag 1 februari 2012 om 15:05
Als je het nou wat eerder had gedaan, nl. tijdens de hamsterweken bij de AH, dan was het je makkelijk gelukt :P


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart