I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Een minder leuke jaarclubavond

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Chris Bakker
Een minder leuke jaarclubavond
18
+1

Het begon als een prachtige avond. Als eerstejaars Dizkartiaan in de slotfase van de jaarclubvorming had ik een tiental mensen uitgenodigd waarmee we de jaarclub Hasret zouden oprichten. Waarom Hasret? Gewoon, omdat het kan, en omdat Hasret vet cool is. We begonnen rustig aan in de gemeenschappelijke woonkamer van de prachtige Lefier flat waar ik woon. Met 2 kilo euroshopper macaroni, 2 winterpenen, 1 courgette, 5 trostomaten, 3 paprika's en 1,5 kilo gehakt hadden we een aardige bodem voor een leuke avond.


Halverwege ging het gesprek over Jägermeister. Het bleek dat iedereen hier een fan van was en dat we de naam van de club zouden herdopen naar J.C. Jäger. Met een biertje in de handen werd geproost op de nieuwe naam, waarbij ik zelf overigens een fles water had. De zondag ervoor was ik hard wezen stappen en drinken bij Shooters, een geweldige plek om op zondag lekker uit je dak te gaan. Omdat ik ook al weer bijna 21 ben, vond ik het wel mooi geweest met de drank voor die week.


Na een paar uur indrinken en eten was het tijd om naar de kroeg te gaan. Omdat er een Cantus was van een ouderejaars lichting, werd speciaal voor ons de bovenbar open gedaan. Als eerstejaars zijn wij nog niet heel erg bekend met de drankspellen die studenten horen te kennen, dus het duurde niet lang voordat de beeldschone barvrouw naar ons toe kwam en het een en ander ging uitleggen.


We gingen het piramide spel spelen. Het uitleggen hiervan is me nu te veel werk, maar het komt er op neer dat je ad'tjes mag uitdelen. Het duurde niet lang voordat de eerste zich al dronken begon te voelen. Tegen een uur of half 1 gingen we naar buiten toe om een hapje te eten. Eenmaal buiten zakte een van de jongens in elkaar. Hij werd tegen gehouden door een andere en begon behoorlijk te kotsen. Daarop zakte hij gewoon in zichzelf en begon nog meer te kotsen en blind voor zich uit te staren en nergens meer op reageerde.


Ondertussen begon ook een andere jongen raar te doen. Hij liep wat in rare cirkels en kwam vaak ergens tegen aan. Tijd dus om een taxi te bellen om die twee lui naar huis te brengen.


Na een sprintje richting de taxi's bij de martinitoren, kreeg ik eigenlijk alleen maar te horen dat ze geen dronken mensen in hun auto's wilden. Met een gezicht dat zoiets zei van: ja wat heb ik daar nou aan, liep ik terug naar de groep. Inmiddels was er politie bij gekomen, die zei dat we ze maar naar huis moesten dragen. Zo kwam het dat ik met iemand anders de wat minder dronken kerel naar huis bracht, terwijl de kerel die bewusteloos was naar huis werd gedragen.


Onderweg naar zijn huis hebben we hem iets van drie keer van de dood gered. Een keer toen hij bijna door een bus werd aangereden, een keer toen hij bijna met z'n hoofd tegen een stoeprand aan kwam en een keer toen hij bijna met z'n hoofd tegen de rand van z'n huis aan botste. Een wilde tocht dus, die op de heenweg tien minuten en op de terugweg drie kwartier duurde.


Met de andere ging het blijkbaar nog veel slechter. Ze konden hem met moeite dragen en uiteindelijk werd hij opgenomen in het UMCG. Normaal gesproken zeggen ze dat je hem maar naar huis moet brengen, maar van wat ik over de telefoon heb gehoord was het toch vrij ernstig.


Het is jammer dat een avond die zo leuk en goed begint, eindigt in een bezoek aan het ziekenhuis. Aan het begin van de avond had ik nog veel zin om op stap te gaan en veel te dansen, maar het enige waar ik nu nog zin in heb is een lekkere, ijskoude... cola.

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart