I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

De orthodontist

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Des
De orthodontist
15
+1

Vraag me niet hoe maar opeens was het spalkje aan de binnenkant van mijn gebit weg. Een normaal mens zou meteen een afspraak maken met de orthodontist, maar ik ben natuurlijk niet normaal.


Ik lijd namelijk aan het uitstellenafspraakmetdetandarts-syndroom. Heust niet omdat ik bang ben voor de tandarts. Nee mijn probleem jegens de tandarts ligt dieper. Als ik namelijk net bij de tandarts ben geweest en een nieuwe afspraak wil maken is dat altijd in het jaar erop. En zover gaat mijn agenda niet. Waarop ik elke keer zeg "ow, zover gaat mijn agenda niet, maar weet u wat, ik bel zelf wel voor een afspraak. Nee echt, beloofd meneer, ik bel dit keer echt!"


Ik bel dan natuurlijk niet. Zoals ook deze keer. Twee jaar later en ik had nog steeds geen nieuwe spalkje. Ik besloot om nu echt een orthodontist te zoeken in Groningen dus kwam ik bij Perfect Smile aan de Hereweg.


Ik maakte een afspraak en keek mijn ogen uit. Want waar de orthodontist vroeger nog een oud benullig beroep was, ondertussen is het helemaal hip&trending.. In de wachtkamer werd radio 538 muziek gedraaid op een volume waar de Coolcat jaloers op zou zijn. Er lagen bakken met gekleurde rondjes waarmee je beugel kon versieren. Er zaten kussentjes in de wachtkamer. Een aparte kamer waar je je tanden kon poetsen, inclusief tandenborstels waar de tandpasta al op zat. En toen werd ik opgeroepen.


In de behandelkamer keek ik mijn ogen nog meer uit. Er stonden allemaal ligbedjes naast elkaar, met een gordijn ertussen als scheiding. Verschillende mensen werden al behandeld. Ook ik mocht liggen. Een meisje bekeek mijn schade ("je spalkje is er al 2 jaar uit, en je komt nu pas?" "ja, sorry").


Toen zei ze dat ze de hoofdorthodontist er even bij moest halen, en ze drukte op een knopje. Boven me zag ik een lava-achtig licht aangaan.  Even later kwam de hoofdorthodontist eraan. Een vrouw met het allerliefste Duitse accent ever. "Ach meid, wat heb je een mooi gebit! Een spalkje is niet nodig. Gewoon een nachtbeugel is ook goed".


De nachtbeugel bleek, praise the lord, om een doorzichtig kapje te gaan die ik alleen 's nachts hoefde te dragen.


Over 2 weken mag ik hem ophalen. Ik kan niet wachten. Was ik vroeger nog een ontzettende nerd met mijn blokjesbeugel, nu hoor ik er gewoon helemaal bij.


Eindelijk.Desmaandag 13 februari 2012 om 12:07
@dina: wow, wat een goed idee van je. had ik eigenlijk ook moeten doen haahahha
@Wen: ja deze is leuk hoor!
@Nicole: wat de techniek tegenwoordig al niet kan!
Dinamaandag 13 februari 2012 om 09:52
Oh ik had zo'n ongelooflijke hekel aan de orthodontist. Ik mis een stuk van een van mijn spalkjes. Heb ik zelf bijgevijld zodat ik mijn tong er niet aan kan bezeren.
Wen.zondag 12 februari 2012 om 19:51
Dude, zo futuristisch is mijn tandarts niet hoor. Goede keuze ^_^
Riannezondag 12 februari 2012 om 19:34
Bij mijn ortho moet je jezelf aanmelden dmv vingerdrukherkenning! Echt te schandalig voor woorden.. ^^
Nicolevrijdag 10 februari 2012 om 14:29
Tandenborstels waar de tandpasta al op zit?!
Scary shit.


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart