I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

De Ekoplaza

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Des
De Ekoplaza
9
+1

Ik weet niet meer hoe, maar opeens stond ik in de Ekoplaza aan het Gedempte Zuiderdiep.


Ja, ik had dus ook nooit gedacht dat ik er ooit met 1 voet binnen zou stappen. Want ik dacht altijd: er zijn 2 plekken waar ik niet dood gevonden wil worden:de Ecoplaza of in de wachtkamer van de tandarts terwijl ik de Prive doorlees.


Ik had nogal wat vooroordelen over de Ekoplaza. Er komen vast vrouwen zonder make up. Want make up zal wel niet goed zijn voor de natuur o.i.d. Of van die mannen met grijze geitenwollensokken. Mensen met de lelijkste schoenen ever, want ze dragen natuurlijk niets wat leer bevat.


Van die mensen die alleen maar biologisch voedsel eten. En jou er ook heel graag van wilt overtuigen dat ook te doen. Elke keer als jij een stukje vlees naar binnen werkt of zegt dat je zo’n zin hebt in een Big Mac zie je ze al kijken: “zou je dat wel doen?”.  Zo iemand die de verpakking van elk product grondig na leest of er wel genoeg vitamines inzitten. Of zo’n iemand die de wc maar 1x per dag doortrekt, want anders is het zonde van het water.


Maar ik leerde de blog van Groene meisjes kennen. En die van Vegadutchie. Blogs van meisjes die er helemaal niet zo saai en geitenwollensokkenachtig uitzien. Dus besloot ik om  toch een kijkje te nemen.


En omdat ik graag eerlijk wil zijn: de Ekoplaza voldeed toch ergens best wel aan mijn vooroordelen. Een saaie winkel. Niet hip. En het ruikt er vreemd. En ja, er kwamen vrouwen zonder make up (zie je nou wel!!).


Maar ik kocht toch kokosolie. En lijnzaad. En verse amandelen. En ach, ik was er toch: lekkere brownies.


Ik denk dat ik vaker langs ga komen. Gezond eten hoeft immers toch niet hip of cool te zijn.Pippizondag 11 maart 2012 om 15:09
Ik ben nog nooit in een natuurwinkel geweest:)
Tamzaterdag 10 maart 2012 om 13:38
Ik ben vd week ook naar een natuurwinkel geweest, ik moet zeggen dat deze behoorlijk hip was, haha hipper dan de Appie. Ben thuis gekomen met mega dure koekjes, waar ik er trouwens maar max 2 van kan eten, vullend zeg.
Sesamolie, en ik zag heerlijke groente en fruit


Facebook
Verken Groningen! grotere kaart