I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Biertje?

vrijdag 13 april 2012 14:26 door Elleke Jansen
Biertje?
10
+1

Het is biermaand bij I Like Groningen. In de maand maart hebben we stilgestaan (en staan we nog steeds stil) bij eigenlijk alles wat met bier te maken heeft. Mijn collegareporters van I Like Groningen schreven in dit kader onder andere al over de geschiedenis van bier, hun (grappige) ervaringen met bier, maar ook over de biertraditie in Groningen en natuurlijk kwamen we met de aanbieding voor de Bierpas! Heb je 'm al in huis?


Afijn, wat is er nu nog meer te vertellen over bier? Een zoektocht via Google op de term ‘bier drinken voor beginners’ doet mij bij de meest uiteenlopende websites uitkomen. Ik kom terecht op verschillende fora voor scholieren. Hier wordt onder andere de vraag gesteld: ‘Hoe leer ik bier drinken?’ door boy97 (nickname). Hij blijkt 14 te zijn. Wel wat jong voor alcohol. Tevens is er ook voldoende informatie te vinden over bierbrouwen voor dummies. Hoe leuk dat ook klinkt, hier ga ik me maar niet aan wagen. Dit laat ik aan deskundigen over. Daarom drink ik mijn zorgvuldig gebrouwen biertjes wel gewoon van de tap of uit een flesje.  


Bierspelletjes


Ook over bierspelletjes, onder studenten en jongvolwassen veel gespeeld, is de nodige informatie te vinden. Het doel van een bierspel is dat je tegenstander het eerste dronken wordt. Dat kan natuurlijk ook met andere alcoholische dranken, maar ik houd het nu even bij bier. Verschillende spelletjes worden online beschreven aan de hand van een zogenaamde ‘kotsfactor’ op een schaal van 1 t/m 5. Ik moet hier alleen maar heel hard om lachen. Natuurlijk heb ik zelf ook wel eens meegedaan met een soortgelijk (bier)spel, maar een kotsfactor?  


Bier en vrouwen 


En wist je dat vrouwen die bier drinken aantrekkelijker zijn voor mannen? Ik quote (www.hln.be): “Mannen zijn pas écht onder de indruk van een vrouw die bier drinkt, in plaats van wijn of cocktails. Vrouwen die bier drinken zijn in hun ogen 'sexy, zelfzeker, plezant en onafhankelijk'. Ze beschouwen het zelfs als een 'turn-on' als hun date bier bestelt.” Dames, die kunnen we in onze zak steken! Recent konden we daarnaast ook nog eens lezen op nu.nl dat vrouwen minder kans hebben op een beroerte als zij dagelijks een glas bier of wijn drinken. Nog meer goed nieuws. Daar proost ik op! Biertje? 

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart