I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

De verborgen tapas van Tapasco

zondag 22 april 2012 14:05 door Des
De verborgen tapas van Tapasco
8
+1

Mijn nichtje F en zusje kwamen logeren. Zullen we dan uit eten, is altijd de eerste vraag die ze mij stellen na “heb je ook een piama voor me” en “krijgen we ontbijt op bed”.


Prima, zei ik, in ieder geval op de uit eten-vraag. Waar hebben jullie zin in, vroeg ik. Tapas, was het antwoord. Ik vroeg tips op Twitter en kreeg Tapasco als goede tip binnen.


Tapasco is niet moeilijk te vinden, maar ook niet zo 123 te zien vanaf de buitenkant. Het zit aan de Haddingedwarsstraat 3. In een klein steegje vlakbij de Vismarkt en de parkeergarage. Niet te zien van de buitenkant dus, maar misschien is dat wel goed ook.


Tapas eten in Tapasco werkt op de volgende manier: op de kaart staan 50 tapasgerechten, genummerd. Op een strippenkaart zet je een streepje achter het nummertje dat je wilt hebben. De tapasgerechten komen niet in een keer op tafel, maar in 4 rondes. Onze eerste reactie daarop was: jammer, want wij vinden het wel prettig om continue eten op tafel te hebben.


Maar wat blijkt: dat is juist wel zo handig. Zo komen je gerechten niet te snel op tafel, waardoor je niet snel vol zit.


Waar we onder andere voor kozen?


De brood met aioli. Gefrituurde pepertjes.  Groene asperges in een knoflookbroodje. Kaassoesjes. Aardappeltjes met pittige zelfgemaakte mayonaise. Oesters. Gamba’s. Inktvisringetjes.


Hoe ze smaakten? Overheerlijk. Vooral de kaassoesjes zijn echt een aanrader. De bediening is vriendelijk en de gerechten kwamen snel (maar niet te snel) op tafel.


Dan nog het toetje. Nichtje F en zusje R. kozen voor “lekkers van chocolade”. Ze kregen een heerlijke zoete chocolademousse en een witte chocolade parfait. Ik koos voor mijn lievelingstoetje: de crème catalana.  


Kortom. Heb je nog nooit tapas gegeten? Heb je trek in kleine gerechtjes? Heb je gewoon zin in gezellig uit eten? Ga dan echt een keer naar Tapasco. Je zult zeker niet teleurgesteld raken!


 


Welk restaurant: Tapasco
Aan de: Haddingedwarsstraat 3
Met: mijn zusje R en nichtje F.
Want: we wilden gezelllig uiteten
Waarom kozen we voor dit restaurant: we kregen het als tip binnen via Twitter
Kent restaurant via: Twitter.
Wat aten we: verschillende tapasgerechten van de kaart
Het eten: heerlijk. Vers en lekker gekruid. Misschien 1 minpuntje: de sauzen (mayonaise bijvoorbeeld) kwamen in een wel heel klein potje.
Hoe zag het restaurant eruit: gezellig! Een open keuken, veel tafeltjes, en er werd een film afgedraaid.
En de wc’s, waren die een beetje schoon: zeer schoon.
Bediening: snel&vriendelijk, zoals het hoort
Prijs: 12 tapasgerechten en 5 drankjes: 81 euro. 

Facebook
Verken Groningen! grotere kaart