I Like Groningen
 • Zomer!

  Zomer!

  Het zal je niet ontgaan zijn: Groningen bloeit weer op! Er hangt weer was aan waslijnen buiten, mensen dragen een constante glimlach en de... lees meer

 • Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen stad

  Op stap in Groningen is een feest, de hele week door! Zonder sluitingstijden kan je op stap tot in de kleine uurtjes.... lees meer

 • Shoppen in Groningen

  Shoppen in Groningen

  Dat Groningen onlangs is uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland wekt geen verbazing.... lees meer

 • Zomer!
 • Op stap in Groningen stad
 • Shoppen in Groningen

Zienemaan & Sterren

zaterdag 18 augustus 2012 09:53 door Jantine Doornbos
Zienemaan & Sterren
2
+1
Zienemaan & Sterren is een nieuwe grootschalige openluchtbioscoop in Groningen. Op vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 en zondag 2 september 2012 kun je op het sfeervol aangeklede Ebbingekwartier iedere avond een verrassende film zien. Vanaf 19:00 uur is het terrein open (met muziek, horeca en nog veel meer) en de film start rond 21:00 uur. De toegang is gratis. Zorg dus dat je ruim van tevoren aanwezig bent als je zeker wilt zijn van een goede zitplaats (of neem een eigen stoel of kleedje mee). 

Zienemaan & Sterren zorgt voor een goedgevulde bar en er zijn diverse eetstandjes, zodat je onder het genot van een hapje en drankje ontspannen kunt genieten van de beste films. Voorafgaande en na afloop van de film zorgt een dj voor de beste zomeravonddeuntjes.


Zienemaan & Sterren is een  initiatief van VERA – Club for the International Pop Underground en wordt georganiseerd doorVERA Zienema, de filmafdeling van VERA die iedere dinsdagavond filmvoorstellingen organiseert. De coördinatie van het evenement is in handen van Harmen Huizenga en Jorine Witte.
Zienemaan & Sterren vindt plaats op het grasveld van Het Ebbingekwartier aan het Boterdiep.
Vrijdag 31 augustus | SLEEP TIGHT (Mientras Duermes)(Jaume Balagueró , Spanje 2011) 102 min., DCP, Spaans gesproken – Nederlandse ondertiteling

Start: 21:00
Entree: Gratis


Een adembenemende thriller die zich afspeelt binnen de muren van een appartementencomplex in Barcelona. Ceasar lijkt aardig en betrouwbaar, maar stiekem zoekt hij mogelijkheden om de levens van anderen te bederven.


Zaterdag 1 september |KING CURLING (Ole Endresen, Noorwegen 2011) 75 min., DCP, Noors gesproken -  Engelse ondertiteling

Start: 21:00
Entree: Gratis Hilarische komedie die je met een andere blik laat kijken naar volksport nummer 1 in Noorwegen. Scandinavische kitch en running-gags vormen het decor van de anti-held die zich als leider van een Curling-team opnieuw uitvindt.


Zondag 2 september | LES GÉANTS (Bouli Lanners, België 2011) 84 min., DCP, Frans gesproken – Nederlandse ondertiteling

Start: 21:00
Entree: Gratis


Een melancholisch sprookje met wrede ondertoon over een bijzondere vriendschap. In rustig tempo en begeleid door een prachtige soundtrack vertelt de film over drie jongens op avontuur in de weelderige omgeving van de Ardennen.
Facebook
Verken Groningen! grotere kaart